Продуктовий магазин

Особливість обліку в продуктовому магазині - облік руху та залишків товарів в роздрібних цінах з автоматичною переоцінкою залишків при новому поступленні однотипного товару. Тому в накладній приходу додано додаткові поля для внесення, окрім вхідної ціни, також і роздрібну.

Для швидкого внесення приходу передбачено пошук товару по штрихкоду чи артикулу без необхідності відкриття довідника товарів.
Артикул - порядковий номер довідника товарів, по якому зручно ідентифікувати товар при ревізіях, навіть у випадках, коли штрихкод відсутній.

Торгова націнка для розрахунку роздрібної ціни пропонується з даних категорії товару, але є можливість розрахувати нову роздрібну ціну для всього товару по накладній одним натиском на відповідну "кнопку"

Після фіксації накладної приходу для позицій накладної, у яких роздрібна ціна відрізняється від ціни довідника, автоматично створюються окремо документи дооцінки та уцінки з урахуванням залишків на об'єкті до фіксації приходу. На підставі таких документів є можливість роздрукувати цінники різних форматів. Наприклад, цінник для горки можна роздрукувати на звичайному лазерному чи струменевому принтері, використовуючи стандартний папір А4.

Також в програмі заготовлені друковані форми для друку менших по розміру цінників з використанням спеціального паперу на липкій основі формату 65 цінників на листок. Таким чином, купляти спеціальні принтери штрихкодів немає необхідності, тим паче, що програма АБ офіс 4.0 може сама генерувати штрихкод

Продаж товарів відбувається за допомогою вікна "Робоче місце касира". При вводі даних у вікно "штрихкод" у випадку, якщо кількість символів не перевищує 5, пошук товару відбувається по артикулу, а якщо символів більше 5 - то по полю Штрихкод. Також при відповідному налаштуванню параметрів робочого місця касира програма розпізнає товар та зчитає вагу з штрихкоду цінника, роздрукованого спеціальними вагами при розфасовці товару.

Програма веде облік товару як по вхідним , так і по роздрібним цінам. Також можна дозволити продаж товару в "мінус", що дуже важливо для продовольчих магазинів, щоб швидко відпустити покупця, а вже потім, виконавши звіт по від'ємним позиціям, зробити вибіркову ревізію товару для усунення пересорту.

Касиру можна дозволити для окремих категорій товарів швидко переоцінювати товар прямо з робочого місця касира. Така необхідність виникає при усуненні помилок, встановлення нових цін для товарів, по яким не ведеться кількісний облік (тобто товар не оприходується а продаж ведеться в мінус (хлібо-булочні, молочні вироби та інш.)), або для встановлення ціни на нову партію товару (для товару, облік яких в роздрібних ціних ведеться по партіям - наприклад тютюнові вироби).

Після такої дії автоматично створюється відповідний документ дооцінки чи уцінки. Зміна роздрібної ціни без документа переоцінки безпосередньо в діалогу довідника товарів в даній конфігурації заблокована.

Звіт за продажем за день повинен відповідати по сумам Z звіту РРО, у випадку застосування останнього.

 Також по роздрібним сумам можна роздрукувати Товарний звіт за період.